forbrukslån

Å gifte seg er for mange den største begivenheten i livet, og skal feires deretter. Uavhengig om du arrangerer et stort eller lite bryllup blir det fort en påkostet fest. Kjole, dress, lokale, blomster og mat. Alt koster. Å arrangere bryllup på budsjett kan fort sette en demper på festlighetene. Har de oppsparte midlene gått tomme eller festen blir dyrere enn planlagt kan du søke om forbrukslån til bryllupet.

Planlegging av bryllupet og budsjett

Å planlegge et bryllup er en helt spesiell opplevelse. Sammen skal dere planlegge en helt spesiell fest for dere selv, venner og familie. Dere skal huske denne dagen for resten av livet. Da må det selvfølgelig brukes både tid og penger på planlegging og gjennomføring. For å unngå spesielt økonomiske problemer under planleggingen, er det en fordel å lage et budsjett. Se for dere hva dere ønsker å bruke penger på, og hvor mye. Dette gir dere en viss kontroll over pengebruken. Det gir også et utgangspunkt når dere skal kjøpe brudekjole og dress, bestille blomster, lokale og planlegge middagen. Men selv med god planlegging og budsjettering kan det dukke opp uforutsette utgifter.

Valg av forbrukslån

Ser du at pengene ikke strekker til for å planlegge drømmebryllupet er det en mulighet å søke om forbrukslån til bryllupet. Men før dere velger å søke om lån er det flere summer dere må tenke over.

  • Hvor mye dere har behov for å låne
  • Hvor høy lån dere kan betjene
  • Hvor lang nedbetalingstid dere kan håndtere

Forbrukslån er et lån med høyere renter og potensiell lang nedbetalingstid. Med kort nedbetalingstid får du høyere effektiv rente, men totalsummen blir lavere. Det er derfor alltid anbefalt å velge den høyeste månedsbetalingen dere kan håndtere. Dette gjør lånet billigere. Og dere unngår å betale for festen i flere år fremover.

Smart bruk av forbrukslån til bryllupet

Uavhengig av størrelsen på bryllupet og hvor mye som betales med lån, ikke bruk mer enn nødvendig. Dette betyr ikke at dere skal kutte ut gjester eller velge en billigere kjole. Men velg å bruke penger på det som er viktig for dere. Dette er deres fest, og deres dag. Ikke la andre diktere hva dere skal bruke penger på. Og selv om dere tar opp lån, ikke ta opp mer enn nødvendig. Bruk lånet kun på bryllupet. Står det noe igjen, betal det tilbake. Dette gjør lånet billigere. Velg også et alternativ som passer for deres økonomi, og ikke alle andre anbefaler. Det finnes mange tilbud på markedet, og det som passer for et par passer nødvendigvis ikke for et annet.